pic

Over mij

Vertel me iets en het waait door me heen.
Laat me iets zien en ik weet het morgen nog.
Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven.

– Lao Tse –

Johanna Korff       

Als kind al vond ik luisteren fascinerend: luisteren naar klanken, geluiden, mensen, dieren. ​Tijdens mijn studies aan conservatoria in Duitsland en Nederland werd mijn gehoor verfijnd. Ik ontdekte dat je niet alleen naar klanken kunt luisteren maar ook naar gevoelens, gedachtes, bewegingen… en de stilte.

Via de Japanse krijgskunst Aikido kwam ik in aanraking met meditatie en oosterse spiritualiteit. Mijn interesse in de vraag wie ik eigenlijk ben en hoe je zo gelukkig mogelijk kunt leven groeide. Ik volgde onder andere een jaarcursus Shiatsu, verschillende meditatieretraites en trainingen in het Big-Mind Proces van de Zen-meester Genpo Roshi.

In 2009 begon ik met de studie cranio-sacraal-therapie aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Nederland en België waar ik in 2014 ben afgestudeerd.

In juni 2018 heb ik de 3-jarige opleiding Rebalancing afgerond waarin mijn passie voor lichaamsgericht werken verder is gegroeid.

Inmiddels heb ik mijn eigen manier gevonden om het luisteren te combineren met mijn wens mensen in hun eigen groeiproces te ondersteunen. Luisteren naar wat een lichaam en ziel te vertellen heeft staat nu centraal in mijn leven.

Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als Knowledge Manager aan de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management.

pic

Opleidingen, bijscholingen en ervaringen

Studiejaar 2022   Assisteren van de anatomie lessen aan de Rebalancing School voor Lichaamswerk

Oktober 2021   Rebalancing Masterclass “Adem als Instrument bij Trauma”

Sinds mei 2021   Assisteren van de module “Gevoelens, emoties en innerlijke ruimte” aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie

December 2019   3-daagse workshop “Omgaan met Angst”

September 2019   Rebalancing Masterclass “Rolfing”: Training over het belang van gronding voor ons gevoel van ondersteuning en oriëntatie

April / mei 2019   3-daagse workshop “Omgaan met Woede”

November 2018   Rebalancing Masterclass “The Friend”: Training over het ontwikkelen van en vertrouwen op eigen intuïtie in het Rebalancing werk

April 2017   Workshop “Empowering the female essence” aan het Vrouwen Vallei in Almere

2015 – 2018   Opleiding Rebalancing door de Stichting Opleiding Rebalancing in Groningen (eindexamen mei 2018)

June 2015   Big-Mind Facilitator Training in Copenhagen (Denemarken)

June 2014   Big-Mind Training aan de ID Academy in Ringsted (Denemarken)

2009 – 2014   Studie Cranio-sacraal-therapie aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Belgie en Nederland

2008, 09 & 10   Big-Mind Retraites onder de leiding van Zen-meester Genpo Roshi op Ameland

2006 – 2007   Jaarcursus Shiatsu bij Frans van der Horst in Eindhoven

2005 – 2007   Voortgezetten opleiding uitvoerend musicus aan het conservatorium in Maastricht

2001 – 2005   Studie muziek-/ instrumentaal-pedagogiek in Darmstadt (Duitsland)

1992 – 2001   Atheneum/Gymnasium in Korntal (Duitsland)

  • “Tijdens de sessies bij Johanna ontdek ik steeds nieuwe dingen over mezelf. Deze inzichten helpen me in het dagelijks leven om beter te kunnen ontspannen en vrijer op situaties te reageren.”
    — Regina
  • "Door goed naar je te luisteren legt Johanna letterlijk de vinger op de gevoelige plek. Ze gaat voor kwaliteit, bij haar ben je in goede handen. Een aanrader!"
    — Sjef
  • "Johanna kan goed luisteren, verbanden leggen en is heel sensitief. Ze heeft een fijne techniek waardoor haar aanraking prettig voelt."
    — Corinne