Rebalancing      

Hoe zou het zijn als je je helemaal vrij zou voelen om dat te doen wat je echt gelukkig maakt? Minder bezig te zijn met wat je allemaal moet maar de focus te richten op wat je wilt? Je verlangens te kunnen volgen zonder je belemmerd te voelen door beperkende gedachten, gevoelens, gewoontes of lichamelijke klachten?

Rebalancing nodigt je uit om stil te staan bij wat er in je leven speelt en waar je tegen aanloopt in bepaalde situaties. Dit kunnen zowel fysieke, emotionele als mentale aspecten zijn en vaak is het een combinatie van allemaal. Waar komt de spanning in je buik vandaan? Wanneer is het begonnen en welk gevoel roept het op? Hoe ga je daarmee om en wat is je verlangen? Allemaal vragen die tijdens een sessie langs kunnen komen om laag voor laag dieper naar de oorsprong van je thema te komen.

Hoe werkt Rebalancing?

Tijdens een Rebalancing-sessie gebruik ik een combinatie van lichaamswerk- en gesprekstechnieken. Fysieke aanraking is de ingang om contact te maken met wat je nu, op dit moment in je lichaam voelt. Van daaruit onderzoeken we samen de verschillende dimensies van het thema of de vraag waarmee je komt. Het is een reis met als doel om bewustzijn te creëren van waaruit ruimte voor verandering kan ontstaan.

De focus ligt op jezelf te leren kennen met alle facetten van jouw unieke zelf. Het gaat erom om alle hoeken van je zijn te ontdekken, de lichte en donkere, de zachte en scherpe, de blije en verdrietige. Niets wat er niet mag zijn, alles is welkom. Dit vraagt van ons allebei een open en nieuwsgierige blik op wat er langskomt tijdens een sessie en wederzijds respect en vertrouwen. In deze sfeer van volledige aandacht vervagen de grenzen die we vanuit het dagelijks leven kennen en opent zich een ongekende ruimte waarin je je vrij kunt bewegen. Ik gun iedereen om deze vrijheid voor zichzelf te ontdekken.

Voor wie is Rebalancing?

Rebalancing is geschikt voor

 • Personen die open zijn voor verandering in hun leven en zich vrijer willen voelen in hun denken, voelen en handelen.
 • Iedereen die op zoek is naar een aanvulling op een reguliere therapie/behandeling.
 • Mensen die last hebben van fysieke, mentale of emotionele klachten en geïnteresseerd zijn om de kern en oorsprong hiervan te ontdekken.
 • Personen die het contact met zichzelf en het gevoel van hun lichaam zijn kwijt geraakt en dit weer terug willen vinden.
 • “Tijdens de sessies bij Johanna ontdek ik steeds nieuwe dingen over mezelf. Deze inzichten helpen me in het dagelijks leven om beter te kunnen ontspannen en vrijer op situaties te reageren.”
  — Regina
 • "Door goed naar je te luisteren legt Johanna letterlijk de vinger op de gevoelige plek. Ze gaat voor kwaliteit, bij haar ben je in goede handen. Een aanrader!"
  — Sjef
 • "Johanna kan goed luisteren, verbanden leggen en is heel sensitief. Ze heeft een fijne techniek waardoor haar aanraking prettig voelt."
  — Corinne
pic