Coaching      

We komen allemaal een keer in ons leven op een punt dat we het even niet meer weten. Dat alles te veel is, de drukte van het dagelijkse leven je bijna verplettert en dat je bang wordt omdat je niet weet hoe je verder moet gaan. Soms is het dan nodig dat iemand met je meekijkt op je situatie, onbevooroordeeld en onafhankelijk.

In zo een situatie zegt je lichaam vaak veel over hoe het met je is: je hebt buikpijn, je nek en schouders zitten vast, je kunt niet slapen etc. Deze fysieke aspecten zijn net zo belangrijk om te onderzoeken als de mentale. Pas als je een volledig beeld hebt van de situatie krijg je de mogelijkheid om je patronen te veranderen.

Hoe werkt Coaching

Mijn insteek is om naar alle aspecten van je situatie te kijken, de fysieke, mentale en emotionele. Daarvoor zal ik naast lichaamgerichte technieken vanuit Rebalancing en Cranio-sacraal-therapie het Big-Mind-Proces gebruiken. Deze door de Zen-meester Genpo Roshi ontwikkelde techniek maakt het je mogelijk om op een heel eenvoudige manier afstand tot jezelf en je problemen te creëren. Vanuit deze afstand verandert niet alleen de intensiteit van een thema maar ook je perspectief hier tegenover. Er ontstaat ruimte en duiken opeens mogelijkheden op waarvan je niet eens wist dat ze zouden bestaan.

Het doel van een coachingstraject is dus niet het oplossen van je problemen maar om inzicht te krijgen in de onderliggende aspecten waar ook je verleden, je huidige situatie en je wensen voor de toekomst erbij horen. Vanuit dit bewustzijn kun je vaak zelf weer verder en je eigen weg bepalen.

Voor wie is Coaching

Coaching is geschikt voor

 • Personen met vragen op het gebied van werk, relatie, familie, persoonlijke ontwikkeling etc.
 • Iedereen die op zoek is naar een bredere kijk op het leven
 • Personen die hun (gewoonte)patronen willen veranderen en daar steun bij nodig hebben
 • Mensen die open zijn naar zichzelf toe en geïnteresseerd zijn om nieuwe aspecten van zichzelf te ontdekken
 • “Tijdens de sessies bij Johanna ontdek ik steeds nieuwe dingen over mezelf. Deze inzichten helpen me in het dagelijks leven om beter te kunnen ontspannen en vrijer op situaties te reageren.”
  — Regina
 • "Door goed naar je te luisteren legt Johanna letterlijk de vinger op de gevoelige plek. Ze gaat voor kwaliteit, bij haar ben je in goede handen. Een aanrader!"
  — Sjef
 • "Johanna kan goed luisteren, verbanden leggen en is heel sensitief. Ze heeft een fijne techniek waardoor haar aanraking prettig voelt."
  — Corinne
pic